CONNECTED is een onafhankelijk netwerk van Nederlandse onderzoekscentra en behandelaars met als missie samen innovatieve behandelingen en geneesmiddelen te ontwikkelen voor mensen met een huidziekte. Het netwerk heeft als doelen:

  • Efficiëntere samenwerking in dermatologisch onderzoek
  • Het gezamenlijk rekruteren van patiënten voor onderzoek
  • Het bieden van een wetenschappelijke community

De founding partners van CONNECTED zijn het CHDR, Erasmus MC en LUMC en inmiddels zijn nog zeven andere centra aangesloten. Het netwerk staat onder leiding van een netwerk coördinator en wordt gevormd door dermatologen (in opleiding), arts-onderzoekers, huisartsen en huidtherapeuten van de diverse Nederlandse klinieken en onderzoekscentra.

Efficiëntere samenwerking

Met CONNECTED willen we een betere samenwerking creëren voor de uitvoering van efficiënt en hoogwaardig dermatologisch onderzoek. Door samenwerking krijgen we meer inzicht in de verschillende huidziekten en behandeleffecten wat uiteindelijk zal leiden tot betere geneesmiddelen en behandelingen.

Gezamenlijke rekrutering

Door gezamenlijke rekrutering binnen CONNECTED kunnen meer patiënten met een huidziekte deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek en kunnen de klinische studies efficiënter worden uitgevoerd. Daarom tonen we op deze website alle lopende onderzoeken van de deelnemende centra en maken we het makkelijk deze te delen met patiënten.

Wetenschappelijke community

Tot slot willen we een wetenschappelijke community vormen, waarin we onze kennis, onderzoeksresultaten en nieuwe ideeën met elkaar kunnen delen. Daarom organiseren we een paar keer per jaar evenementen en delen we de publicaties naar aanleiding van de onderzoeken op deze website. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Daarnaast kunnen we als wetenschappelijke community ook gezamenlijke subsidie aanvragen doen.

Wij hebben dit alles nog eens samengevat in een aantrekkelijke infographic.

Deelnemende onderzoekscentra

Aansluiten bij CONNECTED?

Een betere samenwerking en een grote wetenschappelijke community kunnen we alleen bereiken als zoveel mogelijk centra en professionals zich bij CONNECTED aansluiten. Interesse of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Tessa Niemeyer – van der Kolk: tvdkolk@chdr.nl

Of vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.